Nyhetsbrev desember 2020

Da er 2020 snart omme. Det har vært et rart år. Koronapandemien har på en måte overtatt styringen av hele samfunnet. Den har tvunget oss alle over i en ny hverdag. Det var vel ikke mange som kunne forutse at verden vår skulle forandre seg så dramatisk da vi ønsket hverandre alle gode ting sist nyttårsaften.

Den enkeltes hverdag har endret seg, og for oss har livet med diagnosen endret seg. Fysioterapeutene måtte stenge ned en periode i vår, treningssentrene stengte, organiserte treninger blant annet gjennom lokalforeningene våre måtte opphøre. Skulle man til lege eller på sykehus, måtte man være friskere enn noen gang for å slippe inn. Behandlingsreisene til Oslo Universitetssykehus er avlyste, og det er utenkelig for mange å reise til varmere strøk for å hjelpe kroppen. I tillegg bruker mange av oss medisiner fast, noe som også påvirket immunforsvaret vårt. Det gir mange en ekstra bekymring i hverdagen. Men snart kommer vaksinene!  Vi får alle håpe at de vil gjør verden vår mer normal igjen.

Pandemien har også påvirket arbeidet i Bekhterev Norge negativt. Som en ny organisasjon trenger vi tid sammen, tid til å bli bedre kjent, tid til å etablere rutiner, tid til å etablere samarbeidsformer og til å forme en god organisasjon for deg som medlem. Vi hadde planlagt fysiske styremøter, fysiske ledersamlinger, fysiske likepersonsamlinger og fysiske kurs. Redningen ble verktøyet Teams, og vi har fått gjennomført det meste digitalt. Det ble nesten like bra som et «vanlig» møte, men ikke helt.

Mye har kommet på plass i året som har gått:

Kontingent

Kontingenten for 2021 er på 200 kr for enkeltmedlemmer. Nytt fra 2021 er muligheten for familiemedlemskap der alle i en husstand kan være medlemmer for 220 kr.

Samarbeid

Bekhterev Norge har nå blitt medlem av studieforbundet FUNKIS. Dette innebærer at både forbundsstyret og lokalforeningene kan søke økonomisk støtte for gjennomføring av kurs og opplæringsaktiviteter.

Vi har også blitt godkjent med søknadsrett i stiftelsen DAM. Her kan Bekhterev Norge søke om midler til ulike prosjekter og aktiviteter som kan bidra til en bedre hverdag for medlemmene.

Politisk arbeid

Bekhterev Norge har hatt et møte med statssekretær Anne Grethe Erlandsen i Helse- og omsorgsdepartementet. Det ble et positivt og godt møte hvor vi blant annet fikk diskutert situasjonen omkring avlyste behandlingsreiser. Vi snakket også rehabilitering i spesialisthelsetjenesten i de nye regionene.

Bekhterev Norge avga høringssvar til ny godkjenningsordning av naprapater og osteopater, her oppnådde vi fullt politisk gjennomslag for vårt syn.

Internasjonale aktiviteter

Bekhterev Norge deltar i:

EULAR; European League Against Rheumatism, den årlige fagkonferansen for diagnostisering og behandling av reumatisme.

ASIF, den internasjonale pasientorganisasjonen for pasienter med aksial spondyloartritt.

Bekhterev Norge har deltatt i ASIFs idédugnader på nett: Hvordan redusere tiden det tar fra symptomer til diagnose?

Som pasientorganisasjon (PARE) har Bekhterev Norge deltatt i EULARs studiegruppe for brukermedvirkning i forskning.

Bekhterev Norge har vært representert på digitalt møte i OMERACT som arbeider for å fremme god forskning.

Medlemskort og medlemsfordeler

Bekhterev Norge har innført elektronisk medlemskort som ligger i appen GNIST som kan lastes ned fra Appstore (IPhone) og Google Play (Android).

Med medlemskort på GNIST har medlemmene tilgang på følgende rabattavtale ved kjøp via netthandel:

  • Ullklær fra Janusfabrikken AS
  • Overnatting på Scandic Hotels

Verdens Bekhterevdag 2021

Første helgen i mai markerer vi verdens Bekhterevdag. I år satser vi på deltagelse i «Walk AS One» en skrittellerkonkurranse som går i hele mai måned. Det kommer nærmere informasjon om dette når tiden nærmer seg.

Sosiale media

Bekhterev Norge har sitt eget nettsted, besøk oss på www.bekhterev.no. Vi oppdaterer også siden vår på Facebook jevnlig, så sørg for at du liker oss der.  

Lokalforeninger og treningstilbud

Bekhterev Norge har seks lokalforeninger:

  • Bekhterevforeningen Tromsø og omegn
  • Trondheim og omegn Bekhterevforening
  • Bekhterevforeningen Kristiansund
  • Bekhterevforeningen Bergen og omegn
  • Bekhterev Sør-Rogaland
  • Bekhterevforeningen Oslo og omegn

Lokalforeningene driver med ulike treningstilbud for medlemmene. Les mer om dette på nettsiden vår der har hver lokalforening sin egen side med informasjon om treningstider, priser og påmelding.

Likepersonsarbeid

Bekhterev Norge har etablerert eget likepersonsarbeid som dekker hele landet. Mer informasjon om dette kommer på nettsidene og på sosiale media.

Forbundsstyret i Bekhterev Norge ønsker alle medlemmene en riktig god og fredfull julefeiring og et riktig godt nytt år!

Tore Tronrud

Logo Som medlem i Bekhterev Norge bidrar du til å fremme vår gruppes interesser og dine egne muligheter. Meld deg inn her.